Υπέροχο χαμόγελο: Επιστήμη ή τέχνη;

2020-09-13

Το όμορφο χαμόγελο που θαυμάζουμε, ίσως να μην είναι δημιουργία των γονιδίων και της φύσης αλλά το αποτέλεσμα μιας ιατρικής διαδικασίας. Τα όμορφα χαμόγελα είναι τόσο σημαντικά που απαθανατίστηκαν με κάθε τρόπο στην τέχνη. Κάνει άραγε αυτή η διαπίστωση το αποτέλεσμα μιας ιατρικής πράξης "έργο τέχνης";

Είναι αλήθεια ότι κατά τη δημιουργία του δεν επιστρατεύουμε τη φαντασία, την έμπνευση ή το ταλέντο μας στη γλυπτική.

Βασιζόμαστε και ακολουθούμε με συνέπεια σαφή πρωτόκολλα, συγκεκριμένες παραμέτρους και πολύ καλά μελετημένες και άρτια εκτελεσμένες διαδικασίες. Τόσο στα κλινικά όσο και στα εργαστηριακά στάδια.


Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε ότι το άριστο αποτέλεσμα, το ιδανικό χαμόγελο δεν είναι ποτέ το έργο μόνο ενός ανθρώπου. Είναι η συντονισμένη προσπάθεια μιας ομάδας με πολύ καλή επικοινωνία μεταξύ των μελών της.

Ο οδοντίατρος, οι κλινικοί βοηθοί, ο οδοντοτεχνίτης και οι βοηθοί του ανταλλάσσουν και διαχειρίζονται την πληροφορία ψηφιακά, γραπτά και λεκτικά και εκτελεί ο καθένας το δικό του κομμάτι ευθύνης με μέγιστη συνέπεια και ακρίβεια.

Η αφοσίωση όλων στο άρτιο αποτέλεσμα το κάνει πραγματικότητα.

Στο ιατρείο μας, στοχεύουμε πάντοτε στην τελειότητα για να πετύχουμε την Αριστεία γιατί, είναι αλήθεια, την τελειότητα τη δημιουργεί μόνο η Μητέρα Φύση!