Στόχοι ολοκληρωμενης οδοντιατρικής φροντίδας

2020-09-13

Οι στόχοι της ολοκληρωμένης οδοντιατρικής φροντίδας περιλαμβάνουν :

  • ΑΡΙΣΤΗ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ
  • ΑΝΑΤΟΜΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ
  • ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ & ΦΥΣΙΚΟ - ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ο οδοντίατρος που είναι ο γιατρός του στοματογναθικού συστήματος είναι σε θέση να εξετάσει, να διαγνώσει, να σχεδιάσει τη θεραπεία και να κινητοποιήσει τον ασθενή του, αλλά το πιο σημαντικό απ' όλα είναι να εκτελέσει τις απαραίτητες οδοντιατρικές πράξεις με υψηλό βαθμό προβλέψιμης επιτυχίας.

Ουσιαστικός στόχος της θεραπείας για κάθε ασθενή είναι η διατήρηση της υγείας όλου του συστήματος της μάσησης.

Αγκαλιάζοντας λοιπόν την ιδέα της ολοκληρωμένης οδοντιατρικής φροντίδας πάντα βάζουμε τον ασθενή ως προτεραιότητα. Κάθε ασθενής δικαιούται μια ολοκληρωμένη εξέταση και μια ξεκάθαρη αντίληψη για το πως θα αντιμετωπιστούν τα θέματα που τον απασχολούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στη σύγχρονη κοινωνία, ένα όμορφο αισθητικά, ευχάριστο και υγιές χαμόγελο έχει μεγάλη σημασία. Με την αυτοπεποίθηση που προσδίδει είναι σε θέση να προάγει ή ακόμα και να εξασφαλίσει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική ζωή του ατόμου.

Για τον λόγο αυτό η σύγχρονη οδοντιατρική παγκοσμίως κινείται ζωηρά με ολοένα και πιο αποτελεσματικά τεχνολογικά μέσα και επιστημονική γνώση προς αυτή την κατεύθυνση.

Πολύς λόγος γίνεται αυτή την εποχή στους επιστημονικούς κύκλους της οδοντιατρικής για την βιο-αισθητική (bio emulation), την βιο-μιμητική (bio-mimetic dentistry) και τη φυσιογνωμική ανάλυση.

Έτσι μιλάμε τώρα για ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ.