Οι 10 πιο αστείες άλλα άγνωστες αλήθειες για τα δόντια μας

2020-07-05

1. Εάν χρησιμοποιείτε καθημερινά νήμα, μέχρι το τέλος του έτους, το συνολικό μήκος του θα είναι όσο η περίμετρος ενός γηπέδου μπέιζμπολ!

2. Επειδή τα πουλιά δεν έχουν δόντια, πολλά καταπίνουν πέτρες ή κόκκους για να βοηθήσουν στη διάλυση των σκληρών τροφών.

3. Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες χαμογελούν 62 φορές την ημέρα ενώ οι άνδρες μόνο 8 φορές την ημέρα!

4. Ο μέσος Αμερικανός περνάει συνολικά 38,5 ημέρες βουρτσίζοντας τα δόντια του στη διάρκεια της ζωής του.

5. Μόνο το 40% των νέων ηλικίας 6 έως 19 ετών έχουν κάνει σφράγισμα. Την τελευταία δεκαετία παρατηρήθηκε μείωση του προβλήματος κατά 10%.

6. Στον Μεσαίωνα, οι άνθρωποι πίστευαν ότι αν βράσουν το δόντι ενός σκύλου σε κρασί, έχουν ένα εξαιρετικό στοματικό διάλυμα που αποτρέπει την τερηδόνα.

7. Θα περίμενε κάποιος ότι ο κροκόδειλος τρώει κάθε ζώο που μπαίνει στο στόμα του. Όντως, εκτός από μία εξαίρεση. Το αιγυπτιακό βροχοπούλι (Aegyptius Pluvianus) που ζει στη Σαχάρα λειτουργεί ως οδοντόβουρτσα ή οδοντίατρος για το άγριο κατά τα άλλα ζώο.

Μας αρέσει να σας κάνουμε να χαμογελάτε!


Όταν ο κροκόδειλος νιώσει την ανάγκη να καθαρίσει τα δόντια του από τις τροφές που σαπίζουν γύρω τους και του προκαλούν πονόδοντο, απλώς κάθεται με το στόμα ορθάνοιχτο. Τότε έρχεται το βροχοπούλι που πετάει εκεί κοντά, προσγειώνεται στο στόμα του και αρχίζει να τσιμπάει τα αποφάγια που είναι κολλημένα στα δόντια του.

8. Πριν από το 1850, η «οδοντόκρεμα» ήταν μία σκόνη που περιείχε σαπούνι και κιμωλία.

9. Ένας ασαφής νόμος στο Βερμόντ αναφέρει ότι είναι παράνομο για τις γυναίκες να φορούν ψεύτικα δόντια χωρίς τη γραπτή άδεια των συζύγων τους. Απίστευτο;

10. Κάθε είδος ζώου έχει διαφορετικό αριθμό δοντιών. Οι αρμαδίλοι έχουν 104, οι χοίροι έχουν 44 και οι άνθρωποι έχουν 32.

Μας αρέσει να σας κάνουμε να χαμογελάτε!