Λευκότερα δόντια με... φράουλες!

2021-04-11

Τα ράφια των μανάβικων μοσχοβολούν από τις φράουλες. Είναι θρεπτικές καθώς περιέχουν βιταμίνη C, είναι πεντανόστιμες, γλυκές και το καλύτερο; Φροντίζουν τα δόντια μας. Η φράουλα αποτελεί ένα φυσικό καθαριστικό και λευκαντικό δοντιών, αν θέλεις να νιώσεις το στόμα σου δροσερό και τα δόντια σου λαμπερά.

Το μηλικό οξύ που περιέχουν, μπορεί να βοηθήσει στην προσωρινή αφαίρεση των λεκέδων από τα δόντια και να κάνει το χαμόγελο πιο λευκό και λαμπερό εντελώς φυσικά.

Τι μπορείς να κάνεις

  • Εκτός από το να απολαύσεις χωρίς ενοχές αυτό το λαχταριστό εποχιακό φρούτο, ένας γρήγορος τρόπος είναι να λιώσεις μία ώριμη φράουλα και να προσθέσεις μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. 
  • Ανακάτεψε το μείγμα και άπλωσέ το στα δόντια σου για 2 λεπτά. Ξέπλυνε.
  • Βούρτσισε τα δόντια σου με την καθημερινή σου οδοντόκρεμα για 2 λεπτά. 
  • Ξέπλυνε με στοματικό διάλυμα.
  • Μην ξεχάσεις να ολοκληρώσεις τη διαδικασία καθαρίζοντας με μεσοδόντιο βουρτσάκι ή οδοντικό νήμα. Αν μείνουν σποράκια από τη φράουλα ανάμεσα στα δόντια, κάθε άλλο παρά λευκαντικά θα λειτουργήσουν!

Φυσικά αυτός είναι ένας απλός και ασφαλής τρόπος να έχεις ένα πιο λαμπερό χαμόγελο εκείνη τη στιγμή. Για μόνιμα αποτελέσματα είναι απαραίτητη η τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρό σου, η επιμελής φροντίδα της στοματικής κοιλότητας, η αποφυγή γλυκών και το τακτικό βούρτσισμα των δοντιών δύο φορές την ημέρα για δύο λεπτά κάθε φορά.