Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Η οδοντιατρική είναι η τέχνη που συνδυάζει τη λειτουργικότητα με την ομορφιά και συγχρόνως η επιστήμη που στοχεύει στην ανακούφιση του πόνου. Γι' αυτό από το 1999 στην οδοντιατρική κλινική μας στο Μαρούσι θεραπεύουμε τους ασθενείς χρησιμοποιώντας μεθόδους που βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας ενώ παράλληλα δημιουργούμε σχέσεις αλληλοσεβασμού και αμοιβαίας εμπιστοσύνης οι οποίες αποδεδειγμένα ωφελούν στη βελτίωση της στοματικής υγείας.

ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΣ

Το ιατρείο μας λειτουργεί από το 1999. Διαθέτει δύο οδοντιατρικές έδρες, δύο κλινικές βοηθούς και δύο οδοντιάτρους.

Eίναι εξοπλισμένo με τα καλύτερα μηχανήματα της αγοράς: ψηφιακή ακτινοδιάγνωση, χειρουργικό λέιζερ μαλακών ιστών, συσκευές υπερήχων τελευταίας γενιάς, ειδικές λούπες για χειρουργική υπό μεγέθυνση. Έχουμε εξειδικευμένους εξωτερικούς συνεργάτες (που έρχονται στο ιατρείο μας) στην ενδοδοντία, την περιοδοντολογια, τη γναθοχειρουργικη, ώστε όλα τα περιστατικά να αντιμετωπίζονται ολοκληρωμένα και με το καλύτερο και μεγίστης πρόγνωσης αποτέλεσμα. Συγχρόνως συνεργαζόμαστε με τους εξειδικευμένους οδοντοτεχνίτες που χρησιμοποιούν τα πιο πρωτοποριακά υλικά για να πετυχαίνουμε τέλεια αποτελέσματα σε κάθε οδοντοτεχνική εργασία. Οι ασθενείς μας εδώ και δύο δεκαετίες απολαμβάνουν ένα οικείο και φιλόξενο περιβάλλον, ανώδυνη πράξη και την εμπιστοσύνη που τους εμπνέουμε. 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

 • Μεγεθυντικές λούπες

 • Ψηφιακή ακτινογραφική απεικόνιση

 • Χειρουργική laser

 • Τελευταίας γενιάς συσκευές υπερήχων

 • Ψηφιακή φωτογραφία

 • Αναγεννητική χειρουργική με την χρήση αυτόλογων αιμοπεταλιακών συμπυκνωμάτων σύμφωνα με το πρωτόκολλο PRF J. Choukroun

 

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Δρ Μιχάλης Καλαϊτζάκης DMD

Ο Μιχάλης Καλαϊτζάκης είναι χειρουργός οδοντίατρος που έχει μετεκπαιδευτεί στην εμφυτευματολογία, την προσθετολογία και την αισθητική επανορθωτική οδοντιατρική. Έχει περάσει σχεδόν τρεις δεκαετίες μελετώντας την οδοντιατρική και τις ειδικεύσεις της δίπλα σε αναγνωρισμένους καθηγητές σε πανεπιστήμια στην Ευρώπη και την Αμερική. Συγχρόνως έχει αποκτήσει πολύχρονη εμπειρία με χιλιάδες ασθενείς που έχει θεραπεύσει στο ιατρείο του από το 1999. Ο Μιχάλης Καλαϊτζάκης πιστεύει με πάθος ότι η εκπαίδευση ενός οδοντιάτρου δεν τελειώνει ποτέ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 • Μετά την αποφοίτηση από την Οδοντιατρική Σχολή του Ιατρικού Πανεπιστημίου Semmelweis εκπαιδεύτηκε στη χειρουργική στόματος στο γναθοχειρουργικό τμήμα του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών όπου παρέμεινε ως επιστημονικός συνεργάτης για επτά χρόνια.
 •  Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε επί τριετία στην χειρουργική και προσθετική εμφυτευματολογία σύμφωνα με τα πρωτόκολλα Bränemark σε Ελλάδα και Σουηδία.
 • Έχει παρακολουθήσει δύο μετεκπαιδευτικά προγράμματα διάρκειας ενός έτους το καθένα στο UCLA των ΗΠΑ με θέμα τη χειρουργική και προσθετική εμφυτευματολογία, την ιστική ανάπλαση των γνάθων και την αισθητική επανορθωτική οδοντιατρική. Και στα δύο προγράμματα βραβεύτηκε αριστεύοντας στις δύο πρώτες θέσεις, ανάμεσα σε εκατοντάδες οδοντιάτρους από την Ελλάδα και την Αμερική. 
 • Η εκπαίδευσή του περιλαμβάνει και άλλα προγράμματα εξειδίκευσης στη λειτουργική σύγκλειση του στοματογναθικού συστήματος και την κλινική εμφυτευματολογία στην Ελλάδα και τη Γερμανία.

ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ο Μιχάλης Καλαϊτζάκης είναι ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Εμφυτευματολογίας ICOI Hellas (International Congress of Oral Implantologist). Είναι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής ενώ έχει υπάρξει μέλος της Στοματολογικής Εταιρείας της Ελλάδος.

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Ο οδοντίατρος είναι ομιλητής σε εκπαιδευτικά σεμινάρια εμφυτευματολογίας στην ICOI Hellas, στην γναθοχειρουργική κλινική του Π.Γ.Ν.Α Ιπποκράτειου και στην εταιρεία οδοντιατρικής μετεκπαίδευσης OMNIPRESS. Συμμετέχει αδιαλείπτως μέχρι και σήμερα στη συνεχιζόμενη επιμόρφωση και συμβάλλει με ομιλίες και παρουσιάσεις σε διάφορες επιστημονικές εκδηλώσεις.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και κατάγεται από την Κρήτη. Αποφοίτησε από το Λύκειο Νέας Ερυθραίας το 1988. Καθώς ο πατέρας του ήταν πλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού, έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο κατά τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια. Σε αυτή τη διαπαιδαγώγηση οφείλει το ανοιχτό του μυαλό και τον τρόπο σκέψης του, σύμφωνα με τον οποίο για κάθε πρόβλημα υπάρχουν πολλοί τρόποι προσέγγισης. Λατρεύει τη δουλειά του και παίρνει μεγάλη ηθική ικανοποίηση όταν προσφέρει στους ασθενείς ανακούφιση και ποιότητα ζωής. Η μεγαλύτερή του επιβράβευση είναι οι σχέσεις αλληλοεκτίμησης και εμπιστοσύνης που δημιουργεί στο ιατρείο του.                                            

Τριάδα Μύρκου

Την οργάνωση του ιατρικού τμήματος της οδοντιατρικής κλινικής διαχειρίζεται η Τριάδα Μίρκου από το 2006. Καθώς εργάζεται σαν Βοηθός Οδοντιάτρου από το 1993 μπορεί να λειτουργήσει επικουρικά με τον οδοντίατρο σε όλες τις οδοντιατρικές πράξεις κι έχει επιπλέον τον ρόλο του προσώπου που φροντίζει για την καλή διάθεση των ασθενών ώστε να συνεργαστούν καλύτερα για τη θεραπεία τους.

Συγχρόνως είναι υπεύθυνη για την καθαριότητα, την τάξη και την καλή λειτουργία των χειρουργείων. Έχει επιστημονική πιστοποίηση βοηθού οδοντιάτρου από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών και πτυχίο Γραμματειακής Υποστήριξης.

Μαρία Γκιάτα

Τον συντονισμό και την οργάνωση της οδοντιατρικής κλινικής έχει αναλάβει η διοικητική διευθύντρια Μαρία Γκιάτα. Από το 2009 μέχρι σήμερα δείχνει υπευθυνότητα και ενθουσιασμό για το αντικείμενό της, καλύπτοντας διεξοδικά όλες της ανάγκες της κλινικής σχετικά με την γραμματειακή υποστήριξη, τις παραγγελίες των υλικών, τις παραγγελίες στα οδοντοτεχνικά εργαστήρια και την επικοινωνία με τους επιστημονικούς συνεργάτες και τους ασθενείς.

Είναι αποτελεσματική στον συντονισμό των επιτακτικών προβλημάτων που απαιτούν άμεση διευθέτηση. Δείχνει προθυμία και μαθαίνει γρήγορα οπότε γνωρίζει τις διαδικασίες και τις ανάγκες της οδοντιατρικής πράξης, σε μεγάλη έκταση. 

Σοφία Ταματζίδου

 Είναι πτυχιούχος οδοντίατρος (Οδοντιατρική σχολή Πλόβντιβ της Βουλγαρίας). Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Βουλγαρικά ενώ έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Κοινωνικό Ιατρείο Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και ημερίδες:

 • Νέες Eξελίξεις στη Σύγχρονη Χειρουργική και Μη Χειρουργική Οδοντιατρική, 
 • Πραγματικότητες και Διλήμματα στην νέα εποχή της Επανορθωτικής Οδοντιατρικής, 
 • Ορθοδοντική και Γενικός Οδοντιάτρος (με υποενότητα άπνοια ύπνου), 
 • Εφαρμογή του Υαλουρανικού Οξέος από Οδοντίατρο στο Οδοντιατρείο, 
 • Αισθητική Προσώπου στην Οδοντιατρική, με έξυπνα παράγωγα αίματος και βλαστοκύτταρα.

 Η οδοντίατρος Σοφία Ταματζίδου είναι εξαιρετικά οργανωτική, επικοινωνιακή, δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια, διακατέχεται από ομαδικό πνεύμα, και είναι ιδιαίτερα ικανή στην επίλυση δύσκολων προβλημάτων.